A tánc Világnapja 2009

2009. Májius 06., Szerda Vissza a hírekhez

Sikerrel zárult április 29-i rendezvényünk, melynek kettős funkciója volt: egyrészt a tánc világnapját- Jean-Georges Noverre , a modern balett megalapítójának- születésnapját, másrészt szűk közösségünket a Hébé Művészeti Iskolát, a Hébé Tánccsoportot hivatott köszönteni.

Nézd meg a teljes galériát

Idézet Geisztné Gogolák Éva megnyitó beszédéből:

„ 4-5 éves törpekorban csak a szabad mozgás élményét, a jó zenéket, a vidámságot, a jó társaságot élvezzük, anya- apa tudja csak még a fontos célt: a testképzés, az érzelmi intelligencia kifejlesztésének fontosságát.

Persze az óráinkon észrevétlenül jön a nyelvtan is, testünk nyelvtana. Táncos rendszerek, szabályok, melyeknek- a jó közösségben való maradásért- megfelelni vágyunk.

Ilyenkor - évek alatt - leszünk mások, másfélék, ezerarcúan fejlettek.

A tánc nyelvén mindenki úgy beszél, ahogy akar. Ahogy neki tetszik. És boldog az, aki hosszú évek szívós munkája után végül megtapasztalhatja a mélyről fakadó őszinteséget, mely képes áttörni minden technikai korláton, felszabadítva -a mindenkiben rejlő, de csak kevesekből kitörni képes- művészt.

Ma a tánc a legfontosabb, és nem csak nekünk, akik a színpadon állunk, vagy a színpadra állítunk, hanem azoknak is, akiknek mindez szól. A nézőknek.

Külön szeretném köszönteni azokat a tanítványaimat, akik miatt ez a mai előadás egyedi:a Hébé Tánccsoport IDF Világbajnokságra kvalifikált tagjait- név szerint: Kerekes Fruzsina, Major Nikolett, Simai Réka, Szigeti Viktória, Szűcs Alexandra, Szűcs Kamilla és Breitner Cintia, aki egy kiújult sérülése miatt ma pihenőre van kárhoztatva és csak a nézőtérről küldheti az erőt a társainak. Itt mondok köszönetet kollégáimnak Náray Ildikónak és Szabó Anitának a gyerekek felkészítésében végzett munkájukért, valamint minden meglévő és jövőbeni támogatónknak.”

Az oroszlányi Művelődési Központ 228 belépőjegy nettó árbevételét a csoport részére átadta.

További támogatásokat is köszönettel fogadunk az alapítványunk számlaszámára: 63000029-11005786

A Hébé Tánccsoport támogatói:

Magyar Majorette Szvetsg

A Hébé Tánccsoport támogatói:

AGO Design Az Ă–n cĂ©gĂ©nek helye. Kattints Ă©s fedezd fel. Szent GrrÃl Patika

Szponzorok

Bounce and Twirl Egyesülett.

A Hébé Művészeti Iskola létrehozásához és fenntartásához 2006. május 07-én Egyesületünk létrehozta a Hébé Alapítványt. A jelenleg is érvényes törvényi szabályozás alapfokú művészeti iskolában 6 éves kor felett támogatja az oktatást. Egyesületünk kereteiben a 6 évesnél fiatalabb gyermekek előképzését végezzük azonos szakmai háttérrel.