X. IMA Mazsorett Európabajnokság - Tatabánya

2013. Augusztus 26. Vissza a hírekhez

A X. Mazsorett Európa Bajnokságra érkeztek és négy napon át mérték össze tudásukat Tatabányán a Hébé táncosai, a kontinens legjobbjaival. Az ünnepélyes megnyitón az IMA tagországok és a nemzetközi szövetség zászlajával adtak elő egy – külön erre az alkalomra koreografált- táncot. A legnagyobbak pedig a magyar válogatott koreográfiával is köszöntötték a rendezvény résztvevőit. Csütörtök délutántól 18 különböző produkcióval állhattak a színpadra a Magyar Bajnokság eredményei alapján. A gyerekek nagyon jól szerepeltek: 1 Európa Bajnok (Fedor Réka, Pap Zsófia) , 5 bronzérmes, 7 pontszerző hely a vázlatos összegzés.


Eredméyek >        Képek >

A vasárnapi záró eseményen Schmidt Csaba polgármester gratulált és adta át a díjazottaknak járó elismerő érmeket , kupákat - a nemzeti szövetségek elnökeivel karöltve- valamint örömét fejezte ki, hogy megyeszékhelyünkön tartották a X. IMA- Mazsorett Európa Bajnokságot, és jó érzéssel nyugtázta, hogy a megyei eredmények is büszkeségre adnak okot.

Az 1400 versenyző mazsorett között megyénkből az oroszlányi Hébé Művészeti Iskolán kívül, a vértesszőlősi , a rédei és a tatabányai mazsorettek vettek részt a versengésben. A kedvező időjárás is adott volt rendezvény sikeres lebonyolításához.

Az Európa Bajnokság rendezési jogát a Magyar Majorette Szövetség (MMSZ) pályázat útján nyerte el 2011-ben, elnökük Geisztné Gogolák Éva, aki fontosnak tartotta elmondani, hogy az EB megrendezését Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatta a teljes technikai háttérrel, a helyszínek biztosításával, valamint a rendezésben nagy segítség volt számukra a Hébé Művészeti Iskola szülői gárdája mellett a vértesszőlősi csoport és a Tatabánya Pont Iroda is.

Az Európa Bajnokságok hagyománya, hogy megválasztják a Miss Majorette- et. Ezt a a címet egy erre kijelölt külön zsűri ítéli oda. Itt Tatabányán a rendezvényfotósokból, a műsorközlőkből, az információban dolgozókból, a Tatabánya Pontból és sportolókból verbuválódott 10 fő döntött.

Ezúttal egy rendkívül csinos cseh hölgy, Alena Chapulova ( TOM Krokodyl) érdemelte ki az első helyet, a 2. Fülöp Boglárka (Oroszlány, Hébé Tánccsoport), míg a 3. Zlata Kupelska ( Alfa, Ukrajna) . A verseny kiegészítő programjában szombaton este a Carbonfools zenekar adott koncertet. A vasárnapi díjátadó ünnepség végén a nemzetközi szövetség, az International Majorette-Sport Association(IMA) zászlaját Geisztné Gogolák Éva és a magyar mazsorettek hivatalosan átadták a jövő évi rendező ország, Horvátország táncosainak és Zeljka Banovic elnöknek.

Képek:

X. IMA Mazsorett EB - első nap

X. IMA Mazsorett EB - második nap

X. IMA Mazsorett EB - harmadik nap

Info Tatabánya oldalrol

Alex West Show Sports Photography - day 1

Alex West Show Sports Photography - day 2

Eredmények

Kategoria Eredmény Csoport
Baton Junior Solo 5. helyezés Göböly Panna
Baton Senior Solo 3. helyezés Pap Zsófia
Baton Senior Duo-Trio 1. helyezés Fedor Réka - Pap Zsófia
Pompon Junior Solo 6. helyezés Göböly Panna
Pompon Senior Solo 3. helyezés Pap Zsófia
Pompon Cadet Duo-Trio 5. helyezés Péter Fanni - Salzmann Daniela
Pompon Cadet Duo-Trio 6. helyezés Burai Hanna - Németh Viktória - Ujvári Nóra
Pompon Junior Duo-Trio 9. helyezés Mózes Lotti - Mózes Odett
Pompon Junior Duo-Trio 10. helyezés Göböly Panna - Helgert Dóra
Pompon Senior Duo-Trio 4. helyezés Fülöp Boglárka - Zsédely Lilla
Pompon Cadet Mini 7. helyezés Jáde csoport
Pompon Senior Mini 3. helyezés Hébé Tánccsoport
Flag Senior Mini 3. helyezés Hébé Tánccsoport
Mix Cadet Mini 4. helyezés
Jáde csoport
Mix Junior Mini 8. helyezés Szaffi csoport
Mix Senior Mini 5. helyezés Hébé Tánccsoport
Mix Cadet Team 3. helyezés Jáde csoport
Mix Junior Team 7. helyezés
Szaffi csoport

 

A Hébé Tánccsoport támogatói:

Magyar Majorette Szövetség

A Hébé Tánccsoport támogatói:

AGO Design Oroszlllny SzolggÃltattà Zrt Szent GrrÃl Patika

Szponzorok

Bounce and Twirl Egyesülett.

A Hébé Művészeti Iskola létrehozásához és fenntartásához 2006. május 07-én Egyesületünk létrehozta a Hébé Alapítványt. A jelenleg is érvényes törvényi szabályozás alapfokú művészeti iskolában 6 éves kor felett támogatja az oktatást. Egyesületünk kereteiben a 6 évesnél fiatalabb gyermekek előképzését végezzük azonos szakmai háttérrel.