Rólunk - iskola történet

Növendékeink és tanáraink életében nagy változást jelentett, hogy 2006. szeptember 1-jén megnyitotta kapuit a Hébé Alapítvány a Művészetoktatásért által fenntartott új művészeti iskolánk.

Hosszas előkészületek - az alapítvány létrehozása, bírósági bejegyeztetése, az iskola alapítása, nyilvántartásba vétetése, a működési engedélyhez szükséges irattömeg elkészítése, szakértői véleményeztetése, a szülőkkel, az ügyészséggel, a minisztériumokkal való egyeztetés, az engedély megszerzése - után már „csak” az oktatás helyszínének elkészítése volt hátra.

Június 26-án kezdődtek a munkálatok a Ságvári Iskola alagsorában lévő kb. 200 m2 volt pinceklub raktár-lomtárban az elmúlt 30 évben felhalmozott, nyakigérő lomhalmaz kirámolásával, amely 4 teljes napig 6 ember munkájával sikerült. A munkálatok a falak bontásával, a rengeteg törmelék kihordásával,a lejárati ajtó és az ablaknyílások kivésésével, a vakolat leverésével, a villanyvezetékek, kapcsolók, konnektorok áthelyezésével - kialakításával, a fertőtlenítő meszeléssel, az iroda és a belső öltöző falának kialakításával, tapétázással, a radiátorok, az újonnan készített ablakok és kereteik, az ajtók mázolásával, a megmentett kerti padok, öltözői székek-padok, vitrinek csiszolásával és festésével - lakkozásával, valamint az iskolából közvetlen átjárást biztosító „kisház” felépítésével, szigetelésével, festésével folytatódott.

Végső munkálatként a táncszőnyeg, az új PVC-burkolatok, a padlószőnyeg lerakása, a lépcsőlejárat „kiöntése”, meszelése, a terem csöveinek burkolása, az álmennyezet, a fali dekoráció, az öltözői fogasok elkészítése,a vitrinek berendezése, az oklevelek elhelyezése, a ruhatárba az állványzat elkészítése, bútorok megszerzése-rendbetétele, a kosztümök elhelyezése, leltározása, a várószoba foteleinek tisztítása, újrakárpitozása várt ránk.
Nagy örömünkre a szülőktől rengeteg anyagi és fizikai segítséget kaptunk, így kerülhetett még függöny, dísznövények és a gyerekek szívének kedves dekoráció az öltözőbe is.
Legidősebb növendékeink nagy elszántsággal vettek részt az indulást megelőző időszak takarítási és propaganda munkájában.

Az anyagi fedezetet a Bounce & Twirl Egyesület, pályázati források, a szülők által az egyesületnek felajánlott 1%, a magánszemélyek, cégek és a Ságvári Iskola biztosított.

Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta iskolánk létrejöttét!!!

Köszönet

Ábrahám Jenőné
Csákvári Csaba
Csákváriné Tóth Szilvia
Fülöp Attila
Geiszt Ferenc
Geiszt Botond
Geisztné Gogolák Éva
Hartmann József
Kiss Gyuláné
Kulcsár Viktória
Majorné Batalka Csilla
Markó Gábor
Markó Gáborné Família függöny bolt
Pap Attila
Pap László és munkatársai
Papné Kovács Mónika
Piktor- Szig Kft. és dolgozói
A Ságvári E. Ált. Isk. technikai dolgozói
Sipos Imre
Steiner Zsolt
Szigeti Kálmánné
Takács Mihály
és növendékeink

A fent felsoroltak 2006. nyarán munkájukkal hozzájárultak a Hébé Tánc-, Képző- és Színművészeti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény létrejöttéhez.

 

Oroszlány, 2006. szeptember 01.

Geisztné Gogolák Éva
Intézményvezető

A Hébé Tánccsoport támogatói:

Magyar Majorette SzvetsgKözzététel

A Hébé Tánccsoport támogatói:

AGO Design Az Ă–n cĂ©gĂ©nek helye. Kattints Ă©s fedezd fel. Szent GrrÃl Patika

Szponzorok

Bounce and Twirl Egyesülett.

A Hébé Művészeti Iskola létrehozásához és fenntartásához 2006. május 07-én Egyesületünk létrehozta a Hébé Alapítványt. A jelenleg is érvényes törvényi szabályozás alapfokú művészeti iskolában 6 éves kor felett támogatja az oktatást. Egyesületünk kereteiben a 6 évesnél fiatalabb gyermekek előképzését végezzük azonos szakmai háttérrel.