Grafika

Negyedik éve működik a művészeti iskola grafika tanszaka. Heti két alkalommal két órás foglalkozások keretében ismerkedünk a képzőművészettel, a rajzolás, a festés, a sokszorosítás technikáival.

A tantervi követelmények elsajátítása mellett részt veszünk rajzpályázatokon, kiállításokon és versenyeken. Minden tanuló választhat a saját érdeklődési körének és tehetségének megfelelő feladatok közül, melyek megvalósításához az igen széles skálájú és jó minőségű eszközkészletünket használhatja. A félévi és az egész éves munkát a művészeti iskolai bizonyítványban igazolt szöveges értékeléssel, magasabb évfolyamokon érdemjeggyel értékeljük.
A tanszak munkájának elismerése a városi Művelődési Központban megrendezett tanév végi kiállítás és évzáró ünnepség, ahol évente 20-25 tanuló több száz alkotását láthatják az érdeklődők.

Csoportunkat 7-13 éves gyerekek alkotják, így minden feladat megoldásánál nagy különbség mutatkozik az elképzelés és a megvalósítás módjában, a választott technikában. A vegyes korcsoportban baráti kapcsolatok alakulnak ki, a nagyobbak igen sok segítséget és példát jelentenek a kicsik számára. A munkák értékelésénél, különösen a bírálatoknál sokat számít a társak véleménye. A kicsit bátortalan tanulók is ösztönzést kapnak mások sikere, eredményei láttán. Látják, néhány év alatt milyen szintre lehet eljutni, milyen fejlődést lehet elérni.

A grafika tanszak részt vesz az évenként megrendezett „Civileké a Ház” programhéten, melyet a Művelődési Központ szervez.

2006 óta hagyományosan a Hébé Művészeti Iskola nevéhez kötődik a megyei karácsonyi képeslap- rajzoló verseny és kiállítás, melyen évente 30-40 iskola tanulói vesznek részt. A legszebb alkotásokból névvel ellátott postai karácsonyi képeslap készülhet.

agyományápolásként a karácsonyi népszokások és a képeslapküldés tradíciójának életben tartása a célunk. Pályázatunkkal az iskolák közötti kapcsolatokat is próbáljuk színesíteni, ezzel is elősegítve egymás munkájának megismerését, elismerését. A díjazott tanulókat, szüleiket és pedagógusaikat műsorral egybekötött díjkiosztó ünnepségen látjuk vendégül, ahol személyesen találkozhatnak a legszebb művek alkotói. A pályaművek zsűrizésére Zsombolyai Mária oroszlányi festőművészt kérjük. A művésznővel évek óta együtt dolgozunk néhány közös rendezvény megvalósítása kapcsán.

Jelen tanévben indultunk a Kézmosás Világnapja alkalmából meghirdetett rajzpályázaton is, készítettünk rajzokat a kihalófélben lévő védett állatokról, a Vértes Volán felhívására rajzban fogalmaztuk meg autóbuszos utazási élményeinket.

A nyári szünetben Belgiumból hozott csomagot a posta, melyben a jövő közlekedési eszközeiről szőtt álmaink rajzai érkeztek meg név szerint fehér pólókra nyomtatva. Lelkes tanszakunk évről évre a legkülönbözőbb témákban meghirdetett pályázatokon próbál bemutatkozni, meghagyva a tanulók választási lehetőségét a tervező és a kivitelező munkában és a választott technikában.

Tanszakunk munkája minden foglalkozásunk ideje alatt megtekinthető, illetve a kiállításokon és a weblapon nyomonkövethető.

Csatlakozz a grafika csoporthoz

 

A Hébé Tánccsoport támogatói:

Magyar Majorette SzvetsgKözzététel

A Hébé Tánccsoport támogatói:

AGO Design Oroszlllny SzolggÃltattà Zrt Szent GrrÃl Patika

Szponzorok

Bounce and Twirl Egyesülett.

A Hébé Művészeti Iskola létrehozásához és fenntartásához 2006. május 07-én Egyesületünk létrehozta a Hébé Alapítványt. A jelenleg is érvényes törvényi szabályozás alapfokú művészeti iskolában 6 éves kor felett támogatja az oktatást. Egyesületünk kereteiben a 6 évesnél fiatalabb gyermekek előképzését végezzük azonos szakmai háttérrel.